X
GO
nl-NLen-GB

Tarieven


Wat kosten de behandelingen?
In het algemeen is het goed om te weten dat tandheelkunde voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed in de verplichte basisverzekering en buiten het eigen risico valt. Dat geldt niet voor kroon- en brugwerk en orthodontie (beugels), maar dus wel voor alle andere behandelingen: controles, gaatjes vullen, poetsinstructie enzovoort.

 

Verder is het van belang dat u van tevoren weet waar u aan toe bent. Wij zullen u nooit verrassen met een hoge rekening. Bij een grotere tandheelkundige ingreep (meer dan € 150) krijgt u vooraf een prijsopgave.

Wat vergoeden de verzekeraars?
Zoals gezegd: voor kinderen tot 18 jaar alles, behalve kronen, bruggen en orthodontie. Vergoedingen voor volwassenen vallen bijna allemaal onder een aanvullende verzekering. De ene verzekeraar vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag, de andere biedt een maximale vergoeding per behandeling. Het is aan u om elk jaar te overwegen om tandzorg te verzekeren met een aanvullende verzekering. Wij mogen hier vanuit onze onafhankelijkheid geen adviezen over geven, maar we raden u aan zich eens te verdiepen in de mogelijkheden en wat rekenvoorbeelden te doen, zodat u een goede afweging kunt maken. Een goed startpunt is deze website.

Kunt u mij van tevoren vertellen hoeveel een behandeling kost?
Ja. Dit is de tarievenlijst van onze praktijk die ook in onze wachtkamer hangt. Deze tarieven zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit, die voor elke verrichting een standaardprijs hanteert. /Portals/0/Tarieven%202019_1.pdf
 
Moet ik na mijn behandeling meteen betalen?
Heeft u geen aanvullende tandartsverzekering heeft, dient u direct na de behandeling in de praktijk met ons af te rekenen, contant of met pin. Heeft u wel een aanvullende verzekering, dan krijgt u een factuur via Fa-med.

Wat is Fa-med?
Wij zijn gespecialiseerd in mondgezondheid, niet in administratie. Wij zijn liever met u bezig. Daarom hebben wij de facturen uitbesteed aan Fa-med.

Voor het betalen van uw nota geldt een betalingstermijn van 30 dagen. U bent verantwoordelijk voor betaling van het volledige bedrag binnen deze termijn naar het rekeningnummer vermeld op de factuur. Wacht u langer dan 30 dagen, dan ontvangt u een betalingsherinnering en krijgt u de gelegenheid om het notabedrag binnen 10 dagen te voldoen. Als het bedrag dan nog niet is overgemaakt, bent u in verzuim. Vanaf dat moment bedragen de extra kosten 15% van het notabedrag met een minimum van € 40,00 plus de wettelijke consumentenrente. Alle gerechtelijke en/of buitengerechtelijke kosten, die verband houden met het innen van de gedeclareerde bedragen, komen voor uw rekening.Contactgegevens Fa-med
Fa-med 

website: www.notavanfamed.nl
e-mail: contactcenter@famed.nl

Algemene vragen: 0900 - 0885 (€ 0,15 per minuut)

Duplicaatnota aanvragen: 0900 - 0882 (€ 1,30 per gesprek)
Bereikbaar op werkdagen van 08:00 - 18:00 uur.